Експерти розповіли про користь нашатирного спирту для городу

Азот є основним джерелом харчування для рослинних організмів. Його брак в період розвитку рослин призведе до значної втрати врожаю. Щоб уникнути наслідків, найкраще внести в грунт нашатирний спирт.

Крім того, різкий запах засобу відлякує дуже багатьох шкідників і комах, і обробка нашатирем є чудовим засобом боротьби з ними, пише Zemliak.com.

Універсальний розчин азотної підгодівлі будь-яких овочевих і плодових культур — 50 мл нашатирю розвести в 4 л води. Якщо необхідний слабкий розчин — розводять 1 столову ложку засобу в 10 л води, розчин сильної концентрації (максимально допустимий) — 1 чайна ложка на 1 л води.

«У великому вмісті азоту в грунті для активного розвитку і плодоношення потребують пасльонові культури — картопля, баклажани, а так само перець, капуста, гарбуз і кабачки», — зазначили експерти. 

Щодо плодово-ягідних культур — малина, ожина, вишні і сливи дуже добре реагують на підживлення нашатирним спиртом. 

«Їх необхідно обробляти кілька разів в період початку вегетації, формування бутонів і цвітіння», — кажуть експерти. 

Такі культури як огірки, помідори, морква, буряк, кукурудза, часник, кущі смородини та агрусу, яблуні і квіти-однолітки задовольняються середнім вмістом азоту в грунтах.

«У помірній кількості споживають азот груші, редис, цибулю і цибулинні квіти. А ось бобові взагалі не потребують додаткових підгодівлі — вони здатні поглинати азот з повітря і накопичувати його на бульбах коренів, збагачуючи грунт для інших рослин»,  — додали досвідні городники.

Розкішним цвітінням також порадують на клумбі жоржини, троянди, півонії, клематиси, фиалки, цініі і настурції — ці квіти просто обожнюють підгодівлі азотом у вигляді аміачного розчину.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.