Для вирощування овочів радять підживлення бананом

Перед застосуванням бананових шкурок в якості добрива для овочів, потрібно попередньо видалити шкідливі речовини з їх складу (сульфат амонію, пестициди та інші речовини). Правильно підготувати сировину можна висушивши його на сонці. 

Для цього потрібно нарізати бананові шкурки на неширокі смужки 2-3 см в ширину, нанизати їх на нитку і повісити сушитися на відкритому повітрі, пише про це Sadfans.

Для приготування добрива для розсади шкурки банану ошпарюють окропом і залишають в ньому на 1-1,5 ч. Після рідину зливають, а розбухлу масу використовують як сировину для приготування підгодівлі.

Для добрива з банану беруть також порошкову форму.

«Після висушування, за описаним раніше способом, шкірку подрібнюють до порошку в ступці або кавомолці. Сухим порошком можна посипати грунт біля рослин. Для розсади овочів досить 1 ч. л. під кожне стебло», — кажуть городники. 

Настоєм з бананових шкурок можна також поливати квіткові культури. 

«Сировину від 3-4 бананів (одним із способів описаних вище) скласти в 3 л банку. Потім залити в неї теплої води і залишити на 4-5 доби», — додали експерти. 

Після настоювання рідину треба процідити і розбавити з водою в пропорції 1 до 2 для кореневих підгодівель і 1 до 10 для позакореневого. Зберігати нерозбавлений настій можна в холодильнику в щільно закритому посуді приблизно 1 місяць.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.