Городникам нагадали, як захистити редиску навесні

Під час вирощування редиски ранньою весною корнеплоди можуть пошкоджувати шкідники як підземні частини рослини (личинки капустяної мухи, личинки жуків-коваликів), так і листя (хрестоцвіті блішки, капустяна міль, капустяна совка, хрестоцвіті клопи).

Для захисту молодої редиски у відкритому грунті експерти рекомендують застосовувати інсектициди, пише Zemliak.com.

Також дієво буде використання народних засобів, особливо якщо посаджені ранні сорти, з яких не встигнуть вийти нітрати від хімічних препаратів. 

«В 10 л води розчиняється 50 г господарського мила і 2 склянки деревної золи, і поливається редиска в погожий, але нежаркий день. Засіб допомагає при нашесті багатьох шкідливих комах, особливо хрестоцвіті блішки», — пише Zemliak.com. 

Регулярно запилюючи посадки після поливів або дощу тютюновим пилом або золою, легко можна позбутися від гусениць і інших шкідників овочів.

По темі: Для вирощування редису оптимальна середня температура.

Для знищення гусениць капустяної білявки, молі і совки беруть розчин. В 10 л води 1 ч.л. порошку будь-якого гострого перцю, 2 ст.л. солі і 2 ст.л. сухої гірчиці. Розчином просто поливають грядки.

«Якщо після обробки грядок народними інсектицидами пройшов дощ, варто повторити полив або запилення, інакше комахи знищать посадки», — додали фахівці. 

Експерти наголошують, для ранніх сортів редису можна застосовувати тільки народні засоби або біопрепарати, що не приносять шкоди здоров'ю людини і тварин.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.