Виростити міцну розсаду перцю допоможе температурний контроль — поради

Під час вирощування розсади перцю, є дотримання температурного режиму. В 1 тиждень — температура має бути близько 22-24°С, це сприятиме швидкому проростанню насіння. На 2 тиждень — температуру знижують до 16-18°С, пише Zemliak.com.

В період  другого тижня розпочинається ріст коріння перців, а така температура не дозволить розсаді витягнутися. Згодом, коли розсада підросте й зміцніє, потрібно дотримуватися такого режиму. В сонячну погоду температура має бути 23°С, у похмуру 21°С, а в нічні часи 19°С.

«Протягом всього вегетаційного періоду зростання розсади перцю на підвіконні організувати їй постійне додаткове підсвічування. Надалі, упродовж наступних 3 тижнів підсвічують розсаду 10-12 годин на добу. А решту часу, накривають її спеціальною світлонепроникною плівкою. Така процедура пришвидшує плодоношення», — кажуть городники. 

Актуально: Експерти повідомили, коли можна сіяти перець на розсаду.

Після, кожний день потрібно підсвічувати розсаду протягом 14-16 годин на добу, а за 2 тижні до висадки зменшити до 12-14 годин.

Розмір та якість перців залежить від систематичного їх поливу. Краще розсаду поливати частіше та невеликою кількістю води. Також, важливо обережно використовувати азотне добриво під час підживлення розсади. Велике дозування може призвести до запізнілого плодоношення перців.

Розсада перців не любить пікіровки, тому сіяти насіння прийдеться дуже рідко чи по два в одну комірку касети для розсади. Також, використовують для цього стаканчики з під йогурту, пива чи інших одноразових ємностей в яких обрізають дно чи роблять у ньому невеликі отвори. Встановлюють касети чи інші ємності в пластиковий ящик для фруктів вистелений плівкою. Як тільки на балконі потепліє, можна буде винести розсаду загартовуватися, в ящиках це зробити буде набагато зручніше.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.