Експерти повідомили, коли можна сіяти перець на розсаду

Садівники і городники часто звіряються з місячним календарем, так як помічено, що фази місяця впливають на рослини. На зростаючий місяць процеси зростання відбуваються краще, а при зменшенні вони гальмуються.

У 2023 році сіяти перець можна в такі дні лютого: 7,8,12,13,21, пише Zemliak.com.

Також визначені сприятливі дні для сіяння перцю на розсаду 2023 за посівним календарем:

  • Березень — 5,6,7,15,20,21,24,25
  • Квітень — 3,4,8,9,15,17,18
  • Травень — 1,2,15,27,28

«Грунт для посіву насіння перцю на розсаду можна купити у магазині або зробити власноруч. До складу грунту повинні входити перегній, садова земля і пісок (3:3:4). Земля для розсади не повинна мати грудочок, вона повинна бути стерильною (прожарити 45 хв. в духовці , або декілька хв. в мікрохвильовці). До грунту можна додати перліт і вермикуліт, що значно покращать якість грунту і зроблять його легшим та водо- і повітропроникним», — кажуть експерти.

Читайте також: Сіяти перець варто за 60 днів до висадки у відкритий грунт —досвід

Ємність для розсади слід заповнити підготовленим грунтом так, щоб при ущільнені (щоб не було повітря у грунті) залишився 1 см до краю горщика, поливати теплою водою. В підготовлених горщиках зробити заглибину відповідну, покласти 2 насінини і присипати невеликим шаром грунту, ущільнити. Після появи паростків, вибрати сильніший, а інший зрізати. 

Експерти наголошують, пересадку перець переносить складно, тому треба відразу підібрати такі ємності для посадки, щоб можна було виключити пікіровку. Це збереже розсаду від пошкодження і травм корінців. Найкраще придбати індивідуальні ємності.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.