Городники нагадали правила вирощування міцної розсади помідорів

На вирощування різних видів томатів потрібно від 60 до 100 днів, щоб досягти зрілості при вирощуванні насіння. Здорова розсада дає гарний врожай та буде захищена від хвороб.
Головне правило городників — забезпечити багато яскравого світла (12-15 годин на добу сонячного проміння або світла фітолампи). Іноді повертають горщики з помідорами, якщо розсада витягується до світла, пише Zemliak.com.

Поливати розсаду слід, але щоб горщики ніколи не стояли в калюжі води, інакше у них може виникнути коренева гниль. Також слідкувати за тим, щоб рослини не в’янули.

Проріджують саджанці, коли вони досягнуть 5-8 см у висоту і мають принаймні один або два набори справжнього листя. У кожному горщику, стаканчику або посадковому осередку вирощують лише один саджанець томату.

«Коли у розсади з’явиться більше справжнього листя, починають удобрювати її рідким органічним добривом. Процедуру слід проводити раз на тиждень», — кажуть городники.

Якщо рослини виглядають перерослими, можна пересадити розсаду в контейнери більшого розміру. 

Читайте також: Йод діє на помідори як стимулятор

Необхідно також загартовувати рослини протягом одного-двох тижнів до пересадки у відкритий ґрунт. Для цього виносять розсаду на вулицю вдень і заносять до приміщення на ніч. Це допомагає рослинам адаптуватися до температури та рівня освітленості відкритого ґрунту. Завдяки гартуванню рослина не отримає шок при пересадці й швидше адаптується до нових умов.

Оптимальними для висаджування томатів на грядки без укриття можна вважати умови, коли нічні температури не пускаються нижче +10 °С, температура ґрунту не нижче 10 - 12°С тепла.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.