Пізні сорти помідорів варто сіяти раніше — досвід

Найпершими — приблизно в кінці лютого — сіяти варто розсаду пізніх сортів. Таким сортам на біологічні процеси потрібно більше часу, ніж раннім, тому вони довше ростуть і вимагають додаткового періоду для розкачки і готовності до висадки.

Пише видання Сільське господарство та садівництво.

Обраний сорт помідорів також впливає на термін розсадних робіт. В кінці березня, можна приступити до роботи з ранніми сортами і гібридними формами (на етикетці повинен бути знак F1).

«Найостаннішими за терміном посіву і в той же час найшвидшими по сходам і дозріванню плодів, будуть суперранні гібриди та сорти», — зазначили експерти. 

Гібриди ранніх помідорів призначені для якнайшвидшого отримання врожаю. І займатися ними необхідно в кінці квітня — на початку травня.

«Рослини, висаджені раніше або пізніше потрібного терміну, можуть не адаптуватися до нових умов, захиріти, втратити імунітет і піддатися нападкам шкідників і хвороб», — кажуть досвідні городники.

Після того, як насіння вже посіяне, з'явилися сходи, проведа пікіровка і підживлення рослин, прийшла черга висаджувати розсаду в теплицю. Орієнтовно цей період припадає на 40 день після посіву.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.