Знавці розповіли, як виростити кімнатний помідор

В умовах кімнати помідори краще садити восени. Для низькорослого сорту буде досить середнього горщика об'ємом 2-3 літри. Чим більше, тим, звичайно, краще. Горщик як завжди краще брати глиняний, в них рослини найкраще себе будуть почувати. Можна і пластик, з великим числом отворів на дні горщика, пише Ukr.media.

На дно слід покласти керамзит, шматочки пінопласту, кульки з фольги, маленькі дерев'яні брусочки. Завдання — створити повітряний прошарок між дном горщика і шаром грунту. Потім, насипати землю — підійде будь-яка, краще магазинна, тому що вона дизенфікована і збагачена живильними речовинами.

«Землю насипати треба виключно до середини горщика. Садити в центр насіння, присипати і поливати. Зверху, щоб зберегти шар землі вологим, можна покласти прозору плівку», — кажуть експерти.

Як з'явиться паросток, плівку забирають. Ставити ємність на те місце, де буде рости і поливати. Як помідор стане помітно вище країв горщика, треба видалити листя що нижче краю горщика і досипати в горщик землю по самі вінця, ущільнюючи. 

Така процедура зробить рослину набагато міцнішою, оскільки помідори відмінно пускають коріння з стебла і коренева система при такому способі посадки у помідори виходить більш розвинена, а сама рослина — сильнішою.

Кімнатний помідор не сильно схильний до різних хвороб і шкідників, з яких, мабуть, найпоширеніший це павутинний кліщ. Душ і простий догляд за рослиною майже виключає появу цього шкідника.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.