Моркву під зиму варто сіяти в листопаді — поради

Термін посіву озимої моркви дуже важливий, адже, якщо це зробити зарано, то насіння зійде ще до настання заморозків і загине від холоду. 

Оптимальні терміни посадки моркви — середина або кінець листопада. Важливо, щоб протягом декількох тижнів середня температура була не вище +2 і не нижче - 5°С , пише Zemliak.com.

Ділянку під озиму моркву потрібно обирати добре освітлену та без застою води. Землю потрібно скопати на глибину штика лопати та внести добрива. 

«Для моркви під зиму підійде ділянка, де раніше росли огірки, цибуля, або картопля. Оброблену грядку з попередньо зробленими борознами (глибиною 4-5 см) залишають до настання заморозків. І лише після стабільного похолодання сухе насіння моркви рівномірно розподіляють у ґрунт. Потім його варто присипати землею змішаною з торфом  (некислим). Її варто підготувати раніше і залишити у відрах). Міжряддя має бути шириною не менше 30 см», — кажуть експерти. 

Аби запобігти шкідникам, а особливо морквяній мусі, попелиці, або молі, рекомендують садити біля моркви рядки цибулі, або часнику. Запах цих культур відлякує комах. На 4-5 тиждень після появи паростків варто підживити грунт. Для цього використовують розчин нітроамофоски.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.