Йод діє на помідори як стимулятор — поради

Городники рекомендують проводити першу підгодівлю томатів йодом ще на стадії росту розсади. Для цього беруть розчин йоду —1 крапля на три літри, пише Zemliak.com.

Від такої процедури збільшиться продуктивність і будуть більше плоди.

«Після застосування цього розчину pозcaда зацвіте швидше, а плоди будуть більшими. Може йод захистити помідори і від фітофтори. Для цього Вам знадобиться кілька крапель йоду і 250 г молока, змішайте їх з 1 літром води», — пише Zemliak.com.

Також дієвим розчином можна обробляти від фітофтори — кожні 2 тижні обприскувати помідори молока з йодом,  — нa 10 літрів води додати літр молока і 15 крапель йоду. Отриманим розчином рясно оприскувати помідори (так, щоб з кущів текло).

Підживлення йодом можна поєднувати з внесенням в рідкому вигляді інших елементів живлення, додаючи до живильного розчину від 3 до 10 крапель 5% йодної настоянки на кожні 10 літрів. Кількість крапель зростає по мірі зростання самих томатів. 

Це коренева підгодівля. Її проводять не частіше, ніж раз на 15 днів. Протягом городнього сезону можна провести до 4 таких підживлень. На кожен квадратний метр витрачається 5 літрів розчину. Поливають рослини під корінь, змочуючи ґрунт навколо них. При такій обробці помідор йодом знищуються патогенні гриби, що знаходяться на поверхні грунту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.