Експерти поділились секретом боротьби з павутинним кліщем

Павутинний кліщ на огірках в теплиці здатний нашкодити рослині, яка може остаточно загинути.

Позбутися від цієї комахи можна дуже простим способом. Варто відзначити такий факт: павутинний кліщ не переносить томатів. Виходячи з цього, висаджувати огірки потрібно поруч з помідорами, пише Сільське господарство та садівництво.

Павутинний кліщ не боїться хімічних засобів. Ці комахи-шкідники можуть без проблем пристосуватися практично до будь-яких отрут. 

«Розмноження кліща відбувається дуже швидко. Кожна з цих особин може відкладати близько 5-6 яєць кожні 3 дні. 95% кожної такої кладки здатні вижити», — кажуть експерти.

Визначити, що на огірках оселився павутинний кліщ, можна за зовнішніми ознаками: на нижньому боці листка помітна невелика павутинка, на верхній — невеликі блідо-жовті плями, які з часом зливаються в одну. При сильному ураженні рослина затягується павутиною, що стає причиною всихання листя і загибелі рослини.

«Якщо вдалося виявити кліща, для початку необхідно видалити всі пошкоджені листя рослин. Помістіть їх у поліетиленовий мішок, винесіть на вулицю і спаліть. Якщо не упакувати пошкоджені частини рослин, кліщі можуть поширитися на здорові рослини», — радять експерти. 

Крім огірків від нападів павутинного кліща страждають баклажани, смородина, полуниця, а з квітів — петунії, гортензії і троянди.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.