Дачникам повідомили сприятливі дні для висаджування розсади огірків

Висаджувати розсаду огірків на постійне місце у відкритий грунт, як правило, припадає на кінець травня і до кінця червня. За 30 днів грядку, на якій будуть рости огірки потрібно обробити гарячим розчином мідного купоросу, щоб продезінфікувати її від шкідливих мікроорганізмів (на кожен квадратний метр знадобиться 1,5 л розчину), пише Zemliak.com.

За місячним календарем визначені сприятливі дні для проведення висадки розсади огірків у відкритий грунт. До них входять

  • травень — у грунт 20-24, у теплицю — 28-29
  • червень 2-3, 11-13, 16-22

«Після дезінфекції по поверхні грунту розсипають добрива — 3 кг гною, суперфосфат (1 ст.л. / кв.м), сульфат калію (1 ст.л. / кв.м), попіл (1 ст.л. / кв. м). Після цього грунт потрібно перекопати, а потім розрівняти граблями», — кажуть експерти. 

 

Досвідні городники радять на підготовлену грядку для огірків попередньо посадити салат, кроп, шпинат, щоб на ній не розросталися бур'яни. За 1,5 тижні до висадки розсади огірків зелень прибирають.

Плодоношення у огірків настає достатньо швидко, тому для подовження терміну отримання врожаю, можна також сіяти огірки і в червні.

Також збільшити врожайність допоможуть теплі грядки.  Для них треба викопати траншею глибиною 50 см, поперек траншеї викласти деревні цурки (підійдуть будь-які деревні відходи, обрізані гілочки яблуні, корені дерев тощо).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.