Експерти розповіли, як збільшити врожайність огірків вдома

Тепла грядка готується або з осені, або ранньою весною. З її допомогою господар може збільшити врожайність овочу, адже рослина спокійно переносить перепад температур. Але варто врахувати і розташування, адже на Півдні такі грядки не потрібні — рослина може загинути від завищеної температури, пише Zemliak.com.

«Для теплої грядки треба викопати траншею глибиною 50 см, поперек траншеї викласти деревні цурки (підійдуть будь-які деревні відходи, обрізані гілочки яблуні, корені дерев тощо)»,  — кажуть експерти.

Читайте також: Експерти розповіли, як запилити розсаду огірків.

З боків траншеї накидати тирсу та гілочки невеликого діаметра, зверху викласти перевернений дерен. Добре втрамбувати. Поверх дерну кладуть суміш опалого листя і землі у співвідношенні 1:1, висота земляного насипу має бути 10 см.

«Якщо є час і можливість, то грядку можна окантувати дерев'яним коробом  — так буде простіше доглядати за посадками», — додали знавці.

При гнитті деревина виділяє метан і відповідно — тепло. У такому середовищі добре розмножуються мікроорганізми. Вони й окислюють метан до двоокису вуглецю, яким живиться рослина. Така грядка для огірків може «працювати» до 10 років. За допомогою такої грядки посадки огірків спокійно витримують зниження температури до +5°С.

Ця універсальна тепла грядка годиться не тільки для вирощування огірків. На ній також може рости: редиска, салат, кріп, гарбуз, цвітна капуста, кабачки.

Читайте також: 

Лушпиння цибулі захистить розсаду огірків від пожовтіння

Експерти нагадали, коли необхідно висаджувати розсаду помідорів

Посіяти капусту можна встигнути у квітні

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.