Городники розповіли, як доглядати помідори у липні

Доглядати за помідорами у липні важливо продовжити, оскільки це період значного росту зелені та поширення хвороб. До основного відноситься пасинкування, оскільки зайві пагони заважають здоровому росту та формуванню плодів.

Про це пише Zemliak.com у матеріалі «Місячний посівний календар на липень 2023 для городу, саду та клумби».

«На кущах помідорів потрібно час від часу прибирати зайве листя і пасинки — щоб рослина витрачала силу на плоди, а не на зелень. Тому слід видаляти всі нові пасинки і нижнє листя, а також пожовкле і масивне біля основи кисті з плодами»,  — пише Zemliak.com.

Також важливо підгортати кущі, щоб рослини були міцними і могли витримати вагу плодів. Тому час від часу (у міру осідання грунту) нагрібати на стебла 15-20 см землі. 

Також томати дуже люблять крапельний полив — навіть найпростіший, зроблений з пластикових пляшок. Але якщо такий організувати немає можливості, то поливати звичайним способом, з кухля під корінь. Поливати кущі помідорів з плодами потрібно 1-2 рази в тиждень, для одного куща потрібно 4-5 л води.

У підв'язаних томатів обов'язково слід прибирати ті листки, які стикаються з землею. Це робиться з метою профілактики захворювань, оскільки місце зіткнення з вологою землею стає джерелом різних інфекцій. Не зайвим буде трохи прорідити листя середнього ярусу куща томатів. Тут вони затінюють плоди.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.