В Україні посадять Сади Перемоги

В Україні запускають ініціативу, яка допоможе запобігти продовольчій кризі під час війни. Мета проекту «Сади Перемоги» ефективно використати кожен клаптик землі, на якому можна виростити врожай.

Про це ідеться на сайті проекту Сади перемоги.

«Ми закликаємо громади мобілізувати зусилля та використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства: пустирі, парки й галявини, задні двори», — ідеться у повідомленні. 

У рамках проекту українцям надаватимуть консультації: про організацію «Садів Перемоги», про ефективне городництво, про зберігання та переробку вирощеної продукції, про вирощування овочів та зелені в домашніх умовах.

Проект Сади Перемоги має широкий діапазон. Це: картопля, капуста, морква, буряк, огірки, помідори, кабачки, гречка, овес, горох, просо, ячмінь, зернові для круп, що можуть вирощуватись на більших ділянках, різні салати, квасолю, арахіс, нут і багато інших, які можна вирощувати на дуже малих площах, кури, качки, гуси, кролі…

Зазначається, щонайменше 30% сільськогосподарських полів не будуть засіяні у 2022 році. російські окупанти захоплюють та позбавляють можливості працювати потужні с/г підприємства.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.