В Україні ФОП звільнили від сплати єдиного податку

Під час засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 14 березня 2022 року було визначено, що для ФОП 1 та 2 груп сплата єдиного податку буде добровільною.

Крім того, визначено особливості нарахування окремих податків та зборів в умовах військового стану, зокрема ЄСВ, плати за землю та екологічного податку.

Про це Данило Гетьманцев повідомив на власному Telegram-каналі.

Також був розроблений проект закону, що передбачає можливість фізичним особам та підприємствам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту обсягом 2% за правилами, встановленими для 3 групи платників єдиного податку, тобто зі звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

«За результатами засідання Комітету прийнято рішення ухвалити новий доопрацьований законопроект. Це проект закону про підтримку громадян та бізнесу в Україні на період військового стану», — написав Гетьманцев.

Також передбачається зменшення ПДВ до 7% та звільнення від акцизу з пального, звільнення споживачів від відповідальності перед кредитодавцем за прострочення виконання зобов'язань за договором про споживчий кредит, обмеження місячної винагороди держслужбовців десятьма розмірами мінімальної заробітної плати.

Додатково планується звільнити від ПДФО допомогу постраждалим від військової агресії росії.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.