На Тернопільщині активно готуються до початку посівної

Понад 300 господарств на Тернопільщині готуються до посівної кампанії. Озимі рослини перезимували добре, тому в області прогнозують високий урожай. На окремих ділянках по ледь розмерзлому грунту вже підживили рослини, провели боротьбу з мишовидними гризунами.

Про це повідомляє Суспільне.

За словами Володимира Стахіва, директора обласного департаменту агропромислового розвитку, на Тернопільщині цьогоріч запланували посіяти ярі культури на ділянці площею 560 тис га, але держава ще повинна забезпечити сільгоспвиробників пальним. 

«Багато проплатили за нього, але у зв'язку з воєнними діями, аграріям пального не доставили. Тому на сьогодні Кабмін це вирішує. Ми склали список, скільки кому треба пального. Сподіваємося, що найближчим часом все необхідне для початку посівної кампанії буде доставлено в область», — наголосив Володимир Стахів.

Також зазначається, до весняних польових робіт візьмуться, коли потепліє.

«Ще грунт трошки мерзлий. Озимина здорова, хороша вегетативна маса. На полях інституту експертизи сортів рослин вирощують понад 460 сортів озимих. Добре переніс морози й озимий ріпак. Його також підживили і чекають на високий урожай», — розповів Іван Дудник, директор інституту.

За словами Івана Дудника, зараз готуються сіяти ярі культури. Під них виділили 80 га землі. Пальним і мінеральними добривами забезпечені.

Незважаючи на комендантську годину, обласна військова адміністрація дозволила проводити посівну вночі, після 22 години. Фермери мають попередити про це голів громад.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.