Знавці розповіли, чим полити цибулю у червні

Підживлювати озимі цибулю та часник у червні можна й азотними добривами, але найкращу користь для них принесуть калійні.

Взяти літрову банку попелу та додати його у десять літрів чистої води. Отриманим розчином підгодувати цибулю та часник. Сама завдяки цьому підживленню рослини почнуть перенаправляти всі зусилля на формування своєї нижньої частини та розвивати її у прискореному режимі, пише Zemliak.com.

Саме калійні добрива вплинуть на зростання цибулин та допоможуть сформуватися у врожай більшого розміру, ніж ви очікували

Як відомо, в складі попелу є велика кількість калію, тому саме на його основі логічно зробити добриво для цибулі та часнику.

«Для тих, хто не дуже поважає попіл, існує варіант червневого підживлення за допомогою сірчанокислого калію. Взяти 25 г речовини та розчинити її у 10 л води. Підживлення готове», — кажуть знавці.

Також для тих, хто планує зберігати врожай вдома, важливо задуматись про тару та приміщення для зберігання цибулі. Важливим моментом зберігання цибулі в домашніх умовах є наявність вентиляції, тому необхідно вибирати тару яка не блокуює вільний доступ кисню.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.