Експерти розповіли, як використовувати дріжджі для перцю

Розчин з дріжджів пришвидшує ріст розсади перцю та томатів, сприяє розвитку кореневої системи і зміцненню імунітету. 

Для приготування комплексного дріжджового добрива необхідно взяти: 20 г сухих дріжджів або 70 г пресованих  та 4 ст ложки цукру-піску. Розчинити всі компоненти в 10 л води й настоювати протягом доби. Потім окремо приготувати настій з деревного попелу (1 л на відро води).

Щоб отримати робочу живильну суміш, змішати по 1 л обох готових настоїв і долити звичайну чисту воду до десятилітрового загального об'єму розчину, пише Zemliak.com.

«Дріжджі  — це гриби. Отже, як і всі мікроорганізми, дріжджі не будуть працювати і не принесуть ніякої користі, якщо ви будете їх застосовувати на своїй ділянці в холодну пору року. Тому всі підживлення, у яких містяться мікроорганізми, здійснювати потрібно  тільки в теплу пору року (коли ґрунт уже достатньо прогрівся)»,  — кажуть експерти.

Процес бродіння дріжджового розчину посилюється в теплому середовищі, тому такі підживлення варто вносити за теплої й сонячної погоди. Перед цим рослини бажано рясно полити.

Приготованим розчином треба поливати рослини в ґрунті в обсязі 200-500 мл під кожен кущ, залежно від віку перців і томатів. Після поливу рекомендується провести мульчування. Проводити підгодівлю потрібно у вечірні години.

Такж експерти зауважили, хоча складові такого підживлення є цілком екологічно безпечними, зловживати нею не варто, бо часте застосування цього виду добрив здатне привести до бурхливого зростання зеленої маси й може негативно позначитися на формуванні плодів. Тому кількість внесень добрива слід обмежити й здійснювати їх не частіше ніж один раз на місяць.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.