Картопляний сік пробуджує насіння перед посадкою — досвід

Пробудити насіння, і підвищити якість розсади можна загальнодоступним і недорогим способом. Щоб отримати явний ефект, недостатньо віджати свіжий картопляний сік. Натерту картоплю потрібно добре віджати за допомогою марлі. Отриманий сік у жодному разі не можна розбавляти водою, пише Ukr.media. 

«Для замочування насіння слід використовувати нерозбавлений картопляний сік»,  — кажуть експерти. 

Картопляний сік можна використовувати для пробудження будь-якого насіння. Найбільш яскравий ефект і хорошу віддачу врожаю можна отримати при замочуванні пасльонових культур (баклажани, перці, томати). Відзначається підвищення врожайності до 40%.

«Замочують насіння в картопляному соку не менше 6-8 годин. Насіння томатів можна витримувати в еліксирі і довше до 12 годин. Щоб спростити завдання і в майбутньому не витрачати дорогоцінний час на вилов насіння з рідини, замочувати насіннєвий матеріал краще в марлевому або тканинному мішечку»,  — зазначили досвыдны городники. 

Щоб пробудити бактерицидні властивості картоплі і посилити віддачу поживних речовин, її необхідно піддати заморожуванню. Взимку досить на кілька годин винести бульби на вулицю в мороз. Як тільки картопля повністю замерзне, її можна заносити додому. Якщо немає можливості, винести бульби на вулицю, їх можна покласти на ніч в морозилку.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.