Від почорніння картоплі слід дотримуватись правил догляду — експерти

Захворювання і удари викликають незворотні процеси у м'якоті, які роблять коренеплоди не придатними для вживання. 

Після збору врожаю картопля зсипається у льох, і далі можна спостерігати, що вона місцями почорніла. Неприємне явище може бути викликане однією з причин — неправильний догляд під час вирощування і збору врожаю.

Пише про це Ukr.media. 

Надмірне скупчення азоту є однією з причин чорніння плодів картоплі. Надлишок міг вийти через надмірне внесення азотистих добрив або свіжого гною. Щоб у подальшому такого не було, потрібно дотримуватися норми і вносити калій.

«Посушливе літо призводить до перегріву бульб, так само як під час дощів дозрівання картоплі може бути уражене грибками та хворобами, які призводять до почорніння. Коли «забита» земля навколо кущів, то нестача повітря погано впливає на якість бульб. Це провокує почорніння», —  кажуть експерти.

Через кидання бульб під час збору картопля може також чорніти всередині під час зберігання. Думка про те, що вона тверда, і з нею нічого не трапиться, виявляється помилковою. 

«Через удари всередині починають відбуватися зміни, тому й з'являється чорнота. Відстань у 50 см під час кидання бульб картоплі може призводити до їх травмування»,  — зазначають фахівці. 

Пропущений термін всихання бадилля також призводить до розвитку даної проблеми. Неправильна температура для зберігання може провокувати гниття бульб зсередини.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.