У селі Строїнці жителі вимагають у фермера кошти за паї

У селі Строїнці, що на Вінниччині, місцеві жителі села виступають проти місцевого фермера, бо той затримує зарплату і має борги за оренду паїв. Щоб отримати бодай кілька тисяч, люди чергують під дверима підприємства у Строїнцях навіть уночі.

Повідомляє Kurkul.com. 

За копійки у місцевого фермера працює Світлана, бо іншої роботи нема. Жінка каже, просила орендаря офіційно її влаштувати, щоб отримати субсидію, і роками чує лише обіцянки.

«На роботу фермер нас не оформляє. З заробітної плати не виплачуються жодні податки. Щось попросити — потрібно йти до нього випрошувати. Нам платять 31 грн — це зарплата?», — обурена місцева жителька Лариса Яковенко.

Своєю чергою директор підприємства відповідає, що грошей немає, оскільки оплата за газ і світло значно зросла, а яблука в ціні упали.

«На сьогодні заборгованість становить 2 млн. І ось тут постає вибір: що насамперед необхідно зробити? Виплачувати заробітну плату працівникам, бо земля потребує постійного догляду, чи, може, спочатку заплатити за електроенергію», — розповів директор ТОВ «Строїнецький сад» Леонід Майданевич.

У договорі, який підприємець уклав із пайовиками, досвідчений адвокат одразу побачив десятки помилок. Орендувати землю на 25 років фермер не має права.

«Звернення до суду з позовом про розірвання договору, витребування з чужого незаконного володіння і при цьому всіх витрат, пов'язаних із використанням земельної ділянки, а саме: орендна плата та всі судові витрати», — наголосив адвокат Володимир Білан.

Жителі села готують позов до суду. Розриватимуть договори оренди землі й вже шукають іншого фермера, який справно з ними розраховуватиметься.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.