Сіяти баклажани краще в окремі ємності — досвід

При вирощуванні розсади баклажанів важливо пам'ятати, що дана культура погано переносить пересадку. На самому початку вирощування баклажанів, варто сіяти насіння відразу в спеціальні ємності: касети для розсади, стаканчики (для цього найкраще підійде рукав для розсади), торф'яні таблетки.

Про це пише Аптека садівника.

Якщо під час пікіровки ненавмисно пошкодився корінець рослини, то воно як мінімум на 2 тижні відставатиме в розвитку. Вирощувати баклажан потрібно на легких, структурних, та добре удобрених грунтах із нейтральною реакцією — рН 6,5-7,0.

«Сходи на поверхні грунту з’являються відносно швидко — через 8-10 діб після сівби за температури +27…+30°С. Розсаду баклажанів готують до посадки у відкритий грунт або неопалювані теплиці у віці близько 80 днів від сходів», — кажуть досвдні городники. 

Пересаджувати розсаду баклажанів у відкритий грунт слід методом перевалки, це означає дуже обережно разом з грунтом, щоб не пошкодити коріння.

«Баклажан — теплолюбива культура. Перепади температури, затяжні опади, сильний вітер дуже небезпечні для даної культури. Під час висадки розсади в грунт, температура землі повинна бути не менше + 20°С», — кажуть експерти. 

Баклажани дуже люблять воду. Якщо грядка замульчована, то досить поливати її 1 раз в тиждень. Баклажани без мульчі слід поливати 1 раз на 2 дні.

«Для поливу під корінь воду слід використовувати теплу (оптимальна температура води 20-25°С) і бажано у вечірній час», — додали експерти. 

Коли рослина досягає висоти 30 см, його верхівку прищипують. Тоді кущ починає видавати бічні пагони, з них залишати потрібно тільки 2 — найсильніших.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.