На Франківщині у віддаленому селі мешкає всього 10 пенсіонерів

У селі Боднарів, що на Франківщині, мешкає всього 10 жителів, переважно пенсіонери. Місцеві кажуть, що вони — як дружна сім'я: допомагають одне одному, хто чим може. За даними Державного реєстру виборців в селі зареєстровано 18 людей.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

Межує з селами Струпків, Молодилів, хутором Хоросна Коломийського району та селом Глинки Надвірнянського району Івано-Франківської області.

«Ми тут як одна сім'я. допомагаємо один одному, хто чим може», — каже місцева жителька. 

Боднарів оточений з трьох боків лісом, є потік Рімнистий. У селі немає пошти, будинку культури, бібліотеки, рідко завозять продукти харчування, не ходить автобус, ні медпункту, лише стара капличка і давнє кладовище, що вже заросло чагарниками та бур'янами.

Багато хат замкнено, подвір'я позаростали хащами. На центральній вулиці рідко можна зустріти людей. Бондарівку заснували в 1799 році. Першими мешканцями стали поляки. 

Місцеві хвилюються, криниці пересихають, може виникнути проблема з водою.

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала,  станом на кінець листопада 2021 року на Івано-Франківщині є 6 сіл, у яких зареєстровано… 0 жителів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.