Для домашнього вирощування рекомендують сорт кавуна Мет

Новий гібрид виведений методом контрольованого схрещування. Гібрид середньоранньої групи стиглості (80-85 діб), придатний до транспортування і довгострокового (понад 60 діб) зберігання. Особливість також в тому, що на плодах відсутні смуги, повідомили в Інституті овочівництва і баштанництва НААН.

«Середня урожайність 40-45 т/га (до 67,1 т/га). Товарність висока 94- 98%. Стійкий до фузаріозного в’янення та антракнозу», — зазначили науковці. 

Експерти також зазначили, вміст сухої розчинної речовини 8,9-9,9%, загального цукру 7,8- 8,5%, вітаміну С 9,1-10,2 мг/100 г. Дегустаційна оцінка 8,7-9,9 бали. Смакові якості відмінні. 

«Рослина довгостеблова, сильнорозвинута з розсіченою листковою пластинкою зеленого кольору, лопаті середні. Плід округлий, основне забарвлення шкірки темно-зелене. Середня маса товарного плоду 3,6-4,9 кг. Основне забарвлення м’якоті — рожеве», — додали науковці. 

Також стало відомо, що насіння мале, основне забарвлення оболонки кремове. Маса 1000 шт. 45-50 г. Гібрид рекомендується для свіжого споживання і соління. 

Новий гібрид кавуна рекомендується для вирощування у всіх природно-кліматичних зонах України. Вирощуванням та реалізацією гібриду кавуна звичайного Мет F1 займається Інститут овочівництва і баштанництва НААН. Гібрид передано на кваліфікаційну експертизу до Державного сортовипробування у 2020 році.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.