Аграрії дали короткий опис капусти сорту Агресор

Капуста сорту Агресор відноситься до середньопізніх сортів. Іншими словами, від висадки насіння до технічної стиглості качанів проходить в середньому 115-120 днів.

Одна з переваг сорту те, що качани при вирощуванні не розтріскуються.

Про це ідеться в довіднику культур Zemliak.com.

Гібрид Агресор F1 отримав назву не випадково, а в зв'язку з тим, що стійко переносить несприятливі погодні умови, зростає навіть на найбідніших грунтах і невибагливий до поливу. Так, в 2003 році він потрапив до Державного реєстру по Центральному регіону.

Серед значних переваг сорту фермери визначають: 

  • качани за формою округлі, злегка приплюснуті зверху, вирівняні
  • головки середніх розмірів — маса кожного з них становить приблизно 3-5 кг, але іноді трапляються екземпляри вагою до 6 кг
  • листова розетка велика і піднесена над землею
  • покривають листя сіро-зеленого кольору з синюватим відтінком, середнім або сильним восковим нальотом і слабоволністой краями, невеликі і округлі, щільні за структурою
  • колір качана на зрізі яскраво-білий, а іноді з невеликою жовтизною
  • коренева система потужна, а качан (внутрішня і зовнішня) має середню довжину — 16-18 см.

«Вміст сухої речовини в капусті становить 9,2%, а загального цукру — 5,6%. Завдяки цьому її смакові якості високі, листя соковиті і хрусткі. Вони відмінно підходять для квашення і соління, приготування свіжих салатів, борщу, голубців та інших страв», — кажуть експерти.

Гібрид стійко переносить погані погодні умови, тому може вирощуватися не тільки через розсаду, а й через прямий посів у грунт. Сіяти насіння у відкритий грунт потрібно в кінці квітня — початку травня, а на розсаду — в першій декаді квітня.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.