Городникам назвали сім найурожайніших сортів помідорів

Щороку городники в пошуках врожайних сортів помідорів. Кожен підбирає по-різному: під закрутку, салатні, для соку тощо. 

Серед врожайніших визначно 7 таких сортів: Монгольський карлик, Де-барао царський, Цукровий бізон, Чорний Китай, Орлине серце, Зінуля, Медовий спас, пише УНІАН.

Монгольський карлик

Дуже ранній і невибагливий сорт, який не потрібно пасинкувати і підв'язувати. Кущі дуже широкі, тому їх потрібно садити на великій відстані. Плоди великі і смачні, ростуть на кущі дуже густо.

Де-барао царський

Невибагливий середньостиглий сорт помідорів, який приживається на будь-якому грунті. Плоди великі, акуратної форми, дуже смачні. Помідори Де-барао прекрасно підходять для консервування і засолювання. Бувають різних кольорів, від чорного до рожевого. 

«Універсальний і надійний сорт, стійкий до різних захворювань, в тому числі і до фітофторозу. Помідори класні. Є мінус — висота рослини. Доводиться підв'язувати».

Цукровий бізон

Томати Цукровий бізон великі, рожеві і схожі за формою на серце. Сорт високоврожайний і дуже стійкий до хвороб. Більше підходить для теплиць, хоча можна вирощувати і у відкритому грунті. Цінується серед дачників за яскравий цукровий смак, щільну м'якоть і непередаваний аромат.

Чорний Китай

Це сучасний сорт чорних томатів родом з азіатських країн. Помідори Чорний Китай відрізняються дуже приємним смаком з легкою фруктовою ноткою. Також цінуються за хороший імунітет до поширених в Україні хвороб. Виростають високими з міцним стеблом. Потребують підв'язки. 

«Томати незвичайні зовні, але дуже смачні. Красиво виглядають в салатах. Дуже великі плоди, по 300-400 г вагою кожен», — кажуть городники.

Орлине серце

Серцеподібні ранні рожеві томати з дуже великими плодами. Сорт високоврожайний, підходить для великої родини. Майже 100% насіння сходить. Помідори дуже соковиті і м'ясисті, добре підходять для виготовлення томатного соку. Сорт не боїться посухи, але не дуже любить морози.

Зінуля

Сорт рожевих томатів Зінуля дуже скоростиглий і неймовірно врожайний. Плодів на одному кущі дуже багато. Дає стабільний багатий урожай в будь-яких погодних умовах, стійкий до хвороб. Цінується дачниками за великі і дуже солодкі плоди з приємною овочевою кислинкою. Про сорт Зінуля відгукуються так:

«Помідори дуже сподобалися за смаком — м'ясисті, солодкуваті. А розмір просто здивував. Були помідори навіть по 1 кг, і на кущах їх багато. Урожайність завжди стабільна з року в рік»,  — діляться досвідом дачники..

Медовий спас

Це один з найсмачніших в Україні сортів жовтих помідорів. Помідори Медовий спас високоврожайні і невибагливі у догляді. Плоди дуже великі і неймовірно солодкі, з легким карамельним післясмаком. З одного куща можна зібрати приблизно 5 кілограм томатів. Самі кущі невисокі, але краще ростуть з опорою.

Сорт дуже урожайний. М'якоть Медового спаса схожа на масло. Помідори соковиті і в міру солодкі.

Також можна ознайомитись зі сприятливими днями для посіву помідорів у 2024 році.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.