У Вінницькій області разом з німцями розвиватимуть овочевий проєкт

На Вінниччині почали реалізовувати проєкт співробітництва «Німецько-український фаховий діалог із сталого розвитку сектору плодоовочівництва» з кошторисною вартістю 4,2 млн євро.

Про це стало відомо від Newssky.com.

Проєкт було започатковано 2023 року. Оперативними партнерами з його реалізації стали ТОВ «ГФА Консалтинг Груп ГмбХ» (Німеччина), Вінницька обласна військова адміністрація, а також Іллінецький аграрний фаховий коледж та ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти»(м. Київ).

«Початок будівництва заплановано на початок 2024 року. Окрім того, розроблені інструменти фінансування для подальших інвестицій у плодоовочевий сектор області. Завершити реалізацію цього проєкту планується у 2025 році», — ідеться у повідомленні. 

У рамках проєкту відкрито два офіси у Вінниці та Іллінцях, а також сформовано три робочі групи для кожної сфери результатів за напрямами: визначення пріоритетних тем консультування в галузі плодоовочівництва, покращення професійної освіти та підвищення кваліфікації педагогічних працівників у сфері плодоовочівництва, а також розробка бізнес-плану створення дорадчого центру розвитку плодоовочевого сектору

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.