На Сумщині за 4,6 млн доларів міжнародні організації планують реалізувати проєкт з підтримки сільського господарства

Проєкт ІОМ (МОМ — Міжнародна організація з міграції) та FAO (The Food and Agriculture Organization) планує реалізувати фінансову допомогу аграріям Сумщини, вартістю 4,6 мільйона доларів.

Зокрема, запланована грантова підтримка фермерським та приватним господарствам — по 800 доларів для 600 отримувачів.

Про це повідомляє Сумська ОВА.

Проєкт поділений на три компоненти: допомога грантами:

  • планується надати допомогу фермерським та приватним господарствам, які постраждали внаслідок обстрілів або мають руйнування.
  • для агрологістичних центрів, об’єднань аграріїв — близько 70 тис. доларів на відновлення цих об’єктів.
  • МОМ зможе надавати гранти малому та мікробізнесу, розмір гранту — від 7 до 20 тис. доларів на кожен. Крім того, планують надати один великий грант на допомогу кластерам в межах області.

Крім того, міжнародні організації разом із керівництвом Сумської обласної військової адміністрації обговорили ряд гуманітарних потреб області на наступний рік. Зокрема, це: допомога у відновленні об'єктів соціальної інфраструктури; підтримка внутрішньо переміщених осіб та місць їх тимчасового проживання; забезпечення населення прикордонних громад продуктовими наборами; підтримка дитячих будинків сімейного типу; забезпечення населення прикордонних громад твердим паливом на опалювальний сезон 2024/2025; підтримка соціально вразливого населення грошовою допомогою; потреба у наданні психологічної допомоги населенню (потреба у психологах для закладів, які надають соціальні послуги); підтримка підприємництва у відновленні і розвитку бізнесу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.