Вирощувати дині варто в теплу погоду — досвід

Насіння дині починають проростати при температурі повітря +12-14 °C, але оптимальною для проростання та початкового розвитку проростків дині до стадії розсади вважається температура +20 +25°C. Якщо температура повітря піднімається вище +35, то проростання насіння дині призупиняється, інформує Ukr.Media.

«Як тільки з'являється 4 справжній листок, то розсаду варто прищипити, для утворення більщої кількості плодів», — кажуть експерти. 

Надалі, за мірою подальшого росту рослини, у фазі цвітіння і плодоношення дині, сприятливою вважається температура +30-35°C. Зниження температури повітря до +12-15°C в цей час призводить до опадання квіток, зав'язі, може навіть призвести до уповільнення росту рослини, якщо зниження температури тримається більше тижня. 

«Диня абсолютно не виносить затінення, більш того, вона погано росте і не дає врожаю в похмурі дощові роки», — наголосили експерти. 

Особливо чутлива до світла диня в період проростання насіння, початкового розвитку і цвітіння. Навіть невелике затінення бур'янів призводить до того, що рослина довше не зацвітає, затягується період дозрівання плодів. Звідси робимо висновок, що з прополкою бур'янів не варто зволікати, якщо хочемо отримати урожай динь.

У період цвітіння диня потребує приземної вологості повітря. Занадто сухе повітря в цей період може спровокувати опадання квітів і зав'язі. Всього за вегетацію диню поливають 6-8 разів, причому всі вони припадають на період після появи паростків і до утворення плодів. Через 3-4 дні після кожного поливу грунт навколо динь розпушують, одночасно видаляючи всі бур'яни.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.