На Львівщині з'явиться комунальне ягідне підприємство

Мостиська громада, що на Львівщині планує запустити комунальне підприємство «ФрутБанк», яке здійснюватиме переробку ягід, фруктів та овочів від місцевих фермерів та приватних господарств селян.

Про це розповіли у Львівській ОДА.

Побудова високотехнологічного, інноваційного парку агропереробки «ФрутБанк» та налагодження логістики для постачання плодово-ягідної продукції малих та середніх господарств відкриє нові можливості для збуту ними такої продукції, а для Мостиської громади створить додаткові робочі місця.

«Плануємо три лінії виробництва. Перша — виробництво джемів, варення, соусів з ягід. Друга лінія — інфрачервона сушка – будемо виготовляти фруктові чіпси, сушити насіння, зелень. Третя лінія — мийка, чистка, нарізка і вакуумне пакування овочів, зокрема, борщового набору»,  — розповів  Павло Дигдало, директор КП «ФрутБанк».

За словами представників облдержадміністрації, проект створення парку агропереробки «ФрутБанк» реалізується за кошти державного бюджету, отримані від ЄС, а також за співфінансування з обласного та місцевого бюджетів громади. 

«Загальний бюджет проекту — 22,5 млн грн, з яких близько 5 млн грн — кошти обласного бюджету», — ідеться у повідомленні. 

На сьогодні на об’єкті завершені усі загальнобудівельні роботи, закуплена основна частина технологічного обладнання та вантажний фургон для перевезення продукції.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.