Експерти розповіли, як правильно вирощувати салат

Щоб одержувати врожай салату протягом цілого року, необхідно сіяти насіння (весна, осінь, зима) кожних 2 тижні, влітку щотижня. Навесні грядку  перекопують, прибирають коріння бур'янів і великі грудки землі. Перед посівом слід розрівняти поверхню і зробити неглибокі борозенки, пише Zemliak.com.

Досвідні городники радять дотримуватись сприятливих днів для посіву салату. У травні 2022 року для цього підійдуть — 5, 6, 23, 24.

На дозрівання салату необхідно 63-68 днів. Для вирощування салату у відкритому грунті найкраще підходять поживні грунти з дренажем, в яких містяться мінеральні домішки. Грунт не повинен бути занадто кислим, але добре зволоженим. 

Актуально: Як визначити кислотність грунту.

«Салат добре садити на сонячній стороні там, де немає протягів, в теплі він швидше дозріватиме»,  — пише Zemliak.com. 

Для висівання насіння салату у відкритий грунт треба зробити борозни (подовгасті ямки) глибиною 2 см на відстані 20 см одна від одної. Сіяти насіння варто рідко, салат при великій загущеності росте дуже повільно.

«Якщо таки посіви виросли густими, міцні саджанці можна розсадити, тим самим збільшити площу та врожай», — радять експерти.

Вирощену розсаду треба пікірувати (розсадити по 1 рослині) на відстані 5- 10 см, одна від одної. Регулярно поливати, прополювати і зрушувати грунт.

Для отримання багатого врожаю рослини, потрібно своєчасно розпушувати грунт, видаляти бур'яни, і рнегулярно поливати. У період посухи без поливу салат не зав'язується в головки, листя його стають грубими, гіркими, і він зацвітає. На густих посівах — головки салату не можуть утворитися, рослини рано зацвітають.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.