Вберегти помідори від фітофтори допоможе фурацилін

Для захисту помідорів від фітофтори, слід обприскувати їх розчином звичайного фурациліну.Подрібнити 10 таблеток фурациліну і розчинити в 10 літрах води (розчин можна зберігати довгий час у темному прохолодному приміщенні).

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com ТОП-10 хвороб томатів: як врятувати помідори від плям і гнилі.

Обробляти помідори 1 раз до цвітіння, 2 раз як з'явиться зав'язь, 3 раз на початку осені коли залишаються зелені помідори.

У тепличних умовах фітофтороз швидко розвивається, тому важливо не «заливати» томати та вчасно вилучити заражені рослини.

Для профілактики хвороби помідори на відкритому ґрунті можна регулярно обробляти молочною сироваткою, яка не дає спорам гриба розвиватися.

Що стосується тепличних рослин, то для уникнення надмірного поливу і вологості нижніх листків та стебла рекомендують поливати рослини через пластикову пляшку з відрізаним дном. По боках пляшки (у тій зоні, яка буде занурена у землю) цвяхом робите отвори і частково закопуєте біля куща томатів. Надалі наливаєте воду у пляшку і крапельний полив своїми руками готовий, а рослина не мокне зайвий раз.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.