Село Афанасівка перетворилось на острів після теракту на ГЕС

Після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС село Афанасівка фактично перетворилося в «острів». Вода піднялась у всіх водоймах на 3-4 метри, оточила село, затопивши більше 70 будинків. 

Про це ідеться в ексклюзивному матеріалі Latifundist.com.

Місцеві жителі Олександр та Наталія, вперше після підтоплення повертаються в село, аби подивитися на власний будинок. Він стоїть на краю села, велика вода затопила його одним з перших. Олександр працює у Снігурівці на заводі з переробки томатів Agrofusion. Коли стався підрив дамби, він був на зміні. Миттю повернувся додому та почав збирати найцінніші речі.

«Головне, аби дах не впав», — каже чоловік. 

Будинок стоїть у воді, але по пояс, а подекуди і по шию, до нього ще можна дістатися. Монтажним ломом Олександр відкриває двері. У будинку по коліна води, плавають меблі, лінолеум, обвалилась натяжна стеля. Вода тут стояла на рівні даху. Тому Олександр і боявся, що стеля впаде. 

«Подивіться на грамоту на холодильнику — «За найчистіше подвір’я». Що я вам скажу, хлопці, жили ми класно. Доки не прийшов грьобаний «рускій мір», — каже чоловік.

За словами мешканця села Сергія Миколайовича, вода була метра три висотою. Затопило все, не дістало лише верхню вулицю і центральну, де клуб.

Як повідомляється, критично затоплено у селі 75 будинків, а загалом же постраждав 171 будинок. Багато селян займалися городництвом, найближчі тижні збиралися копати картоплю. Тепер вона вся почорніла, погнила. Люди і без хат, і без городини.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.