Експерти розповіли, чим не варто вкривати рослини взимку

Багато дачників прагнуть заощадити і для укриття застосовують старі мішки, в яких зберігалися овочі.

Такий метод несе в собі багато ризиків, в тому числі є ймовірність заразити квіти грибковими хворобами. Крім того, мішковина вбирає вологу і взимку замерзає, а коли почнеться потепління, то вона може згнити, пише Zemliak.com.

«В цілому мішковину не заборонено застосовувати для укриття на зиму рослин, але робити це потрібно з обережністю. І краще, щоб це був новий матеріал, а не б/у»,  — кажуть садівники.

Читайте також: Підживлення хвоєю захистить від шкідників — досвід

Укриття з поліетилену не здатне забезпечити необхідний захист від морозу. Крім цього, під нею завжди утворюється конденсат, який сприяє випріванню нирок і розвитку інфекцій.

«Допустимо використовувати поліетилен для тимчасового укриття рослин від дощів, за умови регулярного провітрювання. Також плівка може бути додатковим захистом. Нею зручно накривати тирсу і листя, щоб вони залишалися сухими», — пише Zemliak.com.

Хорошим матеріалом для укриття квітів вважаються гілки сосни або ялини. Гілки хвойних дерев не дають ґрунту сильно промерзнути, вкривають рослини від снігу і забезпечують провітрювання.

Але важливо враховувати, що хвойні часто переносять різного роду хвороби і шкідників. Використовувати ялинові гілки і гілки сосни слід тільки в тому разі, якщо вони не мають явних ознак ураження хворобами.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.