Фермери зменшують ціни на овочі низької якості

В Україні найближчими тижнями можуть подешевшати картопля та білокачанна капуста, але це торкнеться лише продукції низької якості. Таку продукцію фермери намагатимуться реалізувати якнайшвидше, а отже ціни на ринку ставатимуть привабливішими для покупців.

Про це повідомляє АПК-інформ.

«На ринку зафіксували зниження цін на картоплю, яке розпочалося під тиском збільшення пропозиції продукції. Причина в тому, що фермери все частіше відмовляються від довгострокового зберігання овочів та намагаються реалізувати максимальну кількість наявної продукції», — ідеться у повідомленні. 

Ситуацію посилюють і аварійні відключення світла, через які картопля у сховищах швидко втрачає якісні показники.

Водночас морква на українському ринку почала зростати у ціні. Виробники почали піднімати вартість овочів, обґрунтовуючи це обмеженими запасами якісної продукції у сховищах. Також підтримували зростання цін активні закупівлі овочів оптовими та роздрібними мережами.

Експерти прогнозують, що проблеми з електроенергією в Україні спричинять зростання цін на основні овочі борщового набору, і картопля, швидше за все, дорожчатиме. Але найближчими тижнями винятком можуть стати картопля та капуста середньої та низької якості. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.