Ветеранка з Черкас виготовляє сушені овочі для ЗСУ

Ветеранка з Черкас Вікторія Ткач під брендом Slice&dry’s виготовляє сушені фрукти, овочі, гриби та м’ясо.

Підприємця виграла грант на суму 25 тисяч гривень у конкурсі фінансування «Варто», організованого Українським ветеранським фондом Мінветеранів на розвиток власної справи. 

Про це повідомляє видання «Прочерк». 

«Після отримання гранту у розмірі 25 тисяч гривень ми закупили обладнання та, маючи знання у розбудові стартапу, рушили у тяжку дорогу бізнесу. Нині її виробництво займається сушінням фруктів, овочів, грибів та м’яса», — розповіла Вікторія Ткач.

У 2014 році Вікторія активно волонтерила та вела курси з тактичної медицини, а вже у 2015 доєдналася доброволицею до українського війська.

На фронті Вікторія не вживала м’яса, а тому мама надсилала їй сушені овочі та фрукти, зроблені власноруч. Так виникла ідея виготовляти поживну сушку, яка була б корисною для тих, хто воює, ходить в гори й для всіх, кому треба взяти в дорогу щось легке, але з великою енергетичною цінністю. 

З початком повномасштабного вторгнення запити на продукцію Slice&Dryʼs від військових зросли в 5 разів. Оскільки старі потужностей вже не вистачало, отримані від Українського ветеранського фонду гроші підуть на збільшення потужностей та розширення персоналу.

Зараз Вікторія знову на фронті, а підтримкою виробництва сухої їжі займається її родина.

Вікторія Ткач стала однією з 30 переможців у конкурсі фінансування #ВАРТО. За цією конкурсною програмою, яку проводив Український ветеранський фонд Мінветеранів, можна отримати від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток власної ветеранської справи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.