Львівщина стала рекордсменом по кількості сімейних ферм

На Львівщині протягом 2022 року зареєстровано 16 нових сімейних ферм. У результаті їхня кількість зросла до 78 — рекорд серед регіонів України. Переважна частина цих господарств працює у галузі молочного скотарства.

Про це пише Самбірська РДА.

Сімейні фермерські господарства реєструють переважно одноосібники, які на старті мають до 5 корів. Згодом поголів’я збільшують до 10-50 корів і розглядають пропозиції створення власної переробки молока.

Так, у 2020-2022 роках у галузі молочного скотарства зареєстровано 48 сімейних фермерських господарств.

«Цього року малі та середні тваринницькі підприємства Львівщини мали унікальну можливість отримати подвійну дотацію: з обласного бюджету було виділено 2,5 тис. грн на голову, а через Державний аграрний реєстр надавалася дотація в розмірі 5,3 тис. грн на голову», — зазначила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

На обласному рівні у поточному році надавалась фінансова підтримка у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності в розмірі 2500 грн на одну голову для стабілізації спаду поголів’я ВРХ та розвитку галузі скотарства у суб’єктів мікро- та малого аграрного бізнесу.

Фінансову підтримку в сумі 7,5 млн. грн отримали 109 суб’єктів господарювання у вигляді дотації за утримання 3000 корів усіх напрямів продуктивності. З числа отримувачів 77 юридичних осіб різних форм господарювання та 32 фізичних осіб-підприємців, які зареєстровані сімейними фермерськими господарствами.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.