На Буковині запрацював центр підтримки підприємниць в селі

В Новоселицькій громаді, що на Буковині, відкрили центр підприємницької діяльності для жінок, які проживають в сільській місцевості. Фінансування на роботу центру виділила спільнота «Бізнес мережа сільських жінок». 

Про це повідомила засновниця центру Світлана Скрикуляк.

Центр працює в приміщенні громадської організації «Новоселицька агенція економічного розвитку» головою якої є Світлана Скрикуляк. За її словами, в центрі можна отримати консультації щодо ведення бізнесу в час війни, а також виготовити рекламні матеріали про свою діяльність.

«Вартість нашого проекту понад 130 тисяч гривень, на цю суму партнери облаштували технікою наш центр, а також закупили принтери, які друкують візитки та іншу рекламну продукцію на папері високої якості. Тому жінки, які планують свою підприємницьку діяльність, послугами друку можуть скористатися безоплатно», — каже Світлана Скрикуляк.

На заняття приходять місцеві підприємиці, а також ті, хто планує відкрити власну справу. Також для консультацій запрошують спеціалістів із новоселицької податкової інспекції, які розповідають про те, як правильно оформити документи для ведення бізнесу та як оподатковується підприємницька діяльність.

За словами Світлани Скрикуляк, вирішили створити такий проєкт в громаді, оскільки місцеві, які хочуть займатися власною справою не завжди наважуються звертатися за консультацією до державних установ, відтак роз’яснення щодо ведення бізнесу можна буде отримати в центрі

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.