Родина з села Коцурів в умовах війни розвиває власну ферму

В селі Коцурів Давидівської громади, що на Львівщині, родина Ольги та Любомира Морикишків утримує та розширює молочну ферму в умовах війни. В межах Комплексної програми отримали фінансову підтримку з обласного бюджету у сумі 47,5 тис. грн у вигляді дотації на корови.

Про це пишуть у Львівській ОВА.

Сім’я вже два роки успішно займається бізнесом — у 2020 році вони заснували сімейне фермерське господарство. У господарстві утримують близько 40 голів великої рогатої худоби, з них 25 корів. Цьогоріч сім’я зуміла навіть масштабувати свою діяльність.

«Усі кошти використали на придбання пального для посіву кукурудзи на силос та заготівлі сіна і сінажу», — зазначила голова сімейного фермерського господарства Ольга.

Середньорічний надій молока становить 7200-7500 кг на корову. За рахунок збалансованої годівлі тварин та відтворення високопродуктивних корів продуктивність щороку збільшується на 500-700 кг.

«В обробітку маємо 12 га сільськогосподарських угідь. Тож отриманим гуманітарною допомогою насінням засіяли 5 га кукурудзи, з якої заклали силос для годівлі тварин взимку. Врожайність зернових цього року становила більше 60 ц/га, однак наступного року сподіваємось на ще кращу врожайність, оскільки елітним насінням озимої пшениці засіяли понад 2 га угідь. А під багаторічні трави вже підготовлена площа на весняний посів для заготівлі високоякісного сіна», – додає Любомир.

Окрім крім фінансової підтримки, фермери цього року двічі отримали гуманітарну допомогу насінням кукурудзи, пшениці і багаторічних трав.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.