На Рівненщині злива пошкодила 20 сільських господарств

У селі Ставки Городоцької громади, що на Рівненщині, два десятки господарств 1 червня 2022 року затопила злива. На пошкоджених землях частково знищена городина. 

Світлана Борисюк, староста села причиною затоплення називає залишки кукурудзи, які заблокували стоки. 

Про це ідеться у сюжеті Суспільного. 

У долині вода з брудом піднялася і затопила вулиці, городи та подвір'я селян.

«Позабивало перетоки й затопило. Голова дав нам техніку, домовився. Прибираємо, добро робимо для людей. Залучили екскаватори, маніпулятори та велику машину», — каже депутат сільради Володимир Грисюк.

Місцева жителька Галина поруч зі своїм будинком посадила картоплю, помідори та огірки. Тепер більшість городини вимита з землі.

«У хліві вода була, надворі щебінь був весь з дороги. Злякалася. Одна вдома, зять на війні. А я злякалася і не знаю, що робити. І Богу молилася, і плакала, і кричала. Ну а що? А потім змирилася, а що робити?» — каже Галина Клець.

У місцевого фермера Миколи Вознюка вода розмила близько гектара засадженого поля, там росли картопля і кукурудза. Чоловік розповідає: таке трапляється раз на декілька років.

«Фірма, яка орендує тут землі, залишила тут залишки кукурудзи на полі. І вони пішли сюди в село з водою. Забило труби й в нас вийшло, що вода розлилася», — розповідає Микола Вознюк.

Фермер каже, треба знаходити точки дотику владі, сільській громаді й оцим компаніям, які орендують землі, щоб уникнути в подальшому таких випадків.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.