На Франківщини збільшили площі посівної майже на 300 гектарів

У селах Івано-Франківської міської громади продовжується активна посівна кампанія Зокрема, активно засіває комунальні землі Комунальне підприємство «Франківськ-Агро». Майже на 300 гектарів більше громада обробила під час посівної 2022 року.

Про пише Руслан Марцінків, міський голова. 

«Не так давно міська рада передала в оренду земельні ділянки, які не використовувались сільським господарством. Близько 180 га земель, які раніше не оброблялися, додатково оброблені. Тож цього року наша громада фактично збільшила свій земельний банк на близько 240-260 га, це важливо в теперішній час», — уточнив Микола Вітенко, директор Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Івано-Франківської міської ради

Також в громаді наголошують, що будуть далі працювати над тим, щоб збільшувати земельний банк, вирощувати продукцію і збільшувати урожай. 

Актуально: Державний земельний кадастр відновив роботу.

Міський голова Руслан Марцінків каже, для того, щоб всі поля були розорані, щоб був врожай, сіють різні культури.

«Робимо все, щоб громада мала незалежне ні від кого комунальне підприємство, яке вирощує продукцію для її жителів. Ще раз дякую всім, хто долучається сьогодні до посівної кампанії. І звертаюся до франківців: обов’язково треба досадити городи, треба вирощувати, бо нам потрібно і себе прогодувати, і військових, які є на фронті», — додав Руслан Марцінків, очільник Івано-Франківської громади.

Раніше Zemliak.com повідомляв, Верховна Рада України планує надати органам місцевого самоврядування в умовах воєнного стану можливість передавати в оренду земельні ділянки, що переходять до комунальної власності територіальних громад, без державної реєстрації права комунальної власності на такі земельні ділянки.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.