На Харківщині громада отримала гумдопомогу 10 тонн посадкової картоплі

Краснокутська селищна громада, що на Харківщині, отримала 10 тонн насіннєвої картоплі — 5 тонн раннього сорту «Рів'єра» та 5 тонн посухостійкого сорту «Пікассо» в рамках проекту КартопелькаUA, що реалізує Агріко Україна за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку — АГРО.

Про це повідомляє Краснокутська селищна громада.

«Отримана картопля була передана 360 особистим селянським господарствам, 4 фермерським господарствам та Краснокутській дослідній станції садівництва Інституту садівництва НААН України», — ідеться у повідомленні. 

Завдяки цій допомозі сортовою картоплею орієнтовно планується засадити до 4 гектар землі.

Також за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку — АГРО, Краснокутська громада отримала насіння капусти, моркви, буряка, цибулі та огірків, загальною масою 9,5 кг, що дозволило забезпечити посадковим матеріалом 12 особистих селянських господарств та 4 фермерські господарства. Орієнтовна площа засаджень — до 3 га.

Раніше Zemliak.com повідомляв, в рамках проекту продовольчої безпеки країни «КартопелькаUA», компанія «Агріко Україна», яка розповсюджує в країні насіння картоплі високої репродукції нідерландської селекції, та Програма USAID розпочали розвозити 400 тонн гуманітарної допомоги у вигляді якісного насіннєвого матеріалу.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.