На Львівщині фермерка організувала притулок для переселенців

У селі Загірне, що на Львівщині, запрацювало нове фермерське господарство, яке пропонує крафтову продукцію і приємний відпочинок на природі. 

Окрім туристів, кооператив піклується переселенцями зі сходу. Цим всім займається Катерина Тарасенко — переселенка з Алчевська, яка приїхала на Львівщину ще у 2014 році.

Про це стало відомо від Zaxid.net.

За 2 км у смт. Дашава в недобудованому кафе Катерина Тарасенко з партнерами створила центр для переселенців. З 1 березня тут почали приймати людей з «гарячих» точок.

«Лише дорослі мешканці притулку «Дах над головою» сплачують 150 грн в день за проживання і триразове харчування. Зараз там проживає 30 людей, раніше шелтер приймав до 70 переселенців. Люди радо допомагають господарям, адже в кооперативі проживають 200 кіз, кучеряві свині породи мангалиця, 100 курей, бройлери. Ще планують завести качок, гусей і в’єтнамських свинок», — каже Катерина.

За словами Катерини Тарасенко, переселенці самі просять залучати їх до праці, щоб не думати про війну і проблеми. Самі прибирають, доробляють ремонт, закупляють продукти і готують їжу не тільки для себе, а й туристів, яких тут теж можуть переночувати.

Попри війну і економічну нестабільність роботу фермерського господарства запустили навесні 2022 року. Люди, втомлені тривожними новинами, охоче приїжджають на відпочинок на природі. А робота з переселенцями для Катерини Тарасенко полягає не тільки в їхньому прихистку, а й в мотивації жити і розвиватися дальше.

Читайте також: 

Хмельницька громада прийняла понад 40 тисяч переселенців

Деякі громади Сумщини знову увійшли в список регіонів воєнних дій

Громада на Полтавщині створила електронну базу житла для переселенців

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.