Громада на Полтавщині створила електронну базу житла для переселенців

Нехворощанська громада, що на Полтавщині, створила електронну базу наявних вільних приміщень для постійного чи тимчасового проживання переселенців.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Зараз активно шукаємо родину лікарів серед ВПО, які б хотіли залишитися у нас працювати та жити. Від себе ми можемо запропонувати їм власне житло», — наголосила Ольга Хоменко, заступниця Нехворощанського сільського голови.

Також Ольга Хоменко зауважила, що сільська місцевість зазвичай має дефіцит професіоналів за певними напрямами роботи, тож питання створення житлового фонду для внутрішньо переміщених осіб дає можливість залучити на територію громади професіоналів у різних галузях.

«Фонд житлового майна — це перелік будинків, на які територіальна громада отримала права власності шляхом визнання садиб як відумерлої спадщини. Простими словами, мова йде про житло, яке вже певний час не використовується та не успадковується, його на сільський території багато, і не тільки у нас. Ці будинки надаватимемо у користування ВПО, що вирішили залишитися жити у нас, житло надаватиметься як соціальне чи службове», — повідомила Ольга Хоменко.

Повідомляється, станом на 1 січня 2022 року на Полтавщині вже перебувало на обліку понад 22 тисячі переселенців. Наразі через військові дії область має ще майже 20% приросту населення. 

Читайте також: 

В Україні з'явилася карта громад, готових прийняти вимушених переселенців

Третина вимушених переселенців живуть в селі — дослідження

Деякі громади Сумщини знову увійшли в список регіонів воєнних дій

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.