Священик з села Шушківці дає прихисток переселенцям

За два місяці війни невеличке село Шушківці, що на Лановеччині, за кількістю населення зросло чи не вдвічі. Прихисток, а може й другу домівку, тут знайшли 78 людей. Безкоштовно заселитися у порожні будинки людям допомагає Олексій Філюк, місцевий священник  Навести лад на подвір’ях, зробити невеликий ремонт — мешканці села.

Про це повідомляє видання Terminovo.

«Від початку війни в Україні у 10 будинках в Шушківцях заселилися 78 людей. Разом з тим місцевих мешканців десь стільки ж. Поселяються у будинках, де десятиліттями уже ніхто не живе. Є різні сім’ї – по 4, 8 і навіть 11 людей», — розповів священник.

Чоловік розповідає, будинки мають власників, але давно закинуті. З допомогою місцевих жителів пополохали павуків, зробили косметичний ремонт. Мешканці села дуже привітно ставляться, допомагають з прибиранням прибудинкових територій. Господарі по мірі можливостей хоч трохи готують домівки до заселення.

Також Олексій Філюк додає, бувають різні приїджають. Були такі, що їм би тільки шашлики та спиртні напої розпивати, то їм було вказано на виїзд, тому що в селі не курорт.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.