На Дніпропетровщині громада прихистила понад 1500 переселенців

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну Новоолександрівська громада, що на Дніпропетровщині, приймає вимушених переселенців, з яких більше 500 облаштувались в громаді, а понад 1500 скористались тимчасовим прихистком.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема, зазначається, що тимчасовим прихистком для більш ніж 1500 евакуйованих людей став спеціально облаштований шелтер, який відкрили спільно Новоолександрівська сільська рада та БФ «Помогаємо». 

Станом на 5 квітня 2022 року у шелтері перебувають 193 людини, з них 49 дітей та 21 маломобільна особа.

«У нас вся громада зараз працює на підтримку та допомогу фронту. Діти писали листи воїнам та разом зі смаколиками передавали їх на передову. Школярі займаються волонтерством, виконують доручення у шелтері», — розповіла Альона Чокнадій, заступниця сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Новоолександрівської сільської ради.

У громаді внутрішніх переселенців забезпечують продуктами, засобами гігієни та речами першої необхідності, допомагають знайти помешкання та адаптуватися на місці. Також допомагають у вирішенні адміністративних питань. Переселенці активно долучаються до волонтерської роботи та життя громади.

В закладах освіти зараз щоденно випікають хліб та пиріжки для надання всім потребуючим. Створено пункти збору гуманітарної допомоги в закладах культури та освіти.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.