Експерти пояснили, хто може видати довідку ВПО

Довідка ВПО може видаватись посадовою особою структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних, виконавчих органів міських, районних у містах рад, уповноважена особа виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг. 

Про це пише Соціальний захист.

«Довідка ВПО видається за затвердженою формою, яка роздруковується на аркуші формату А4, підписується посадовою особою уповноваженого органу та скріплюється печаткою такого органу», — зазначили експерти. 

Актуально: В Україні зміняться умови надання допомоги для ВПО.

Уповноваження посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради на видачу довідок ВПО здійснюється відповідно до законодавства про місцеве самоврядування з урахуванням нормативно правових актів, прийнятих відповідним органом місцевого самоврядування: 

  • рішенням ради або його виконавчого комітету
  • розпорядженням сільського, селищного, міського голови
  • наказом керівника виконавчого органу.

На довідці ВПО ставиться відбиток печатки тієї юридичної особи, у якій працює посадова/уповноважена особа, яка видала/підписала довідку ВПО. Зазначена печатка не обов’язково має бути з зображенням Державного Герба України (гербова печатка), проте повинна містити реквізити вищевказаної юридичної особи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.