На Львівщині розпочато оформлення держпідтримки за утримання корів

На Львівщині почали прийом документів на виплату держпідтримки тваринництва.

Зазначається, у період воєнного стану підтримка надається на безповоротній основі суб'єктам підприємництва, у власності яких перебуває корова у кількості від 5 голів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, за кожну наявну станом на 1 квітня 2022 року корову в сумі до 2500 грн, але не більше 125 тис. грн одному суб'єкту підприємництва.

Про це повідомляє Львівська ОДА. 

В департаменті агропромислового розвитку Львівської області розпочали приймання документів на участь у Програмі підтримки та розвитку сільського господарства в галузі тваринництва.

Для отримання дотації суб'єкти підприємництва подають до 10 травня поточного року до Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА наступні документи:

  • заявку за формою, затвердженою Департаментом
  • копію витягу або виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань
  • копії фінансової звітності для суб’єктів підприємництва (юридичних осіб) відповідно до обраної системи оподаткування для фізичних осіб-підприємців
  • копію податкової декларації платника податку за попередній рік (крім створених у поточному році), а для фізичних осіб-підприємців, які перебувають на 4 групі
  • копії податкових декларацій за попередній та поточний рік.

«Впродовж 2020-2021 років у галузі скотарства зареєстровано 39 сімейних ФГ. Для підтримки цього тренду Львівщина впроваджує окремий  інструмент фінансової підтримки — дотації на наявні корови. Бюджет тільки цього напряму складає 8 млн грн», — прокоментувала  Тетяна Гетьман, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Зазначається, що загальний бюджет програми фінансової підтримки аграріїв Львівської області під час дії воєнного стану складає 22,2 млн грн.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.