Сімейні молочні ферми передали захисникам України 19 тис літрів молока

Проект «Сімейні молочні ферми» та фермери-учасники з початку війни безкоштовно передали ЗСУ понад 19 000 л молока. Зазначається, щоденно кількість переданого молока зростає, адже фермери готові забезпечувати наші збройні сили молоком та молокопродуктами не тільки до нашої перемоги, а й в майбутньому.

Про це пише Mind.ua. 

«Проект «Сімейні молочні ферми» безкоштовно передав ТОВ «Радивилівмолоко» 5 000 л молока для виробництва молокопродуктів. І це лише невелика частина того, що роблять фермери та команда проекту для нашої Перемоги», — ідеться у повідомленні. 

Докладаючи максимальні зусилля команда проекту Сімейні молочні ферми та фермери-учасники допомагають ЗСУ, переселенцям, територіальній обороні. Крім цього, частина фермерів мобілізовані до армії, а дехто вступили до лав територіальної оборони.

«Ми намагаємось знайти вихід для збуту молока: безкоштовно роздаємо молоко військовим, переселенцям, на соціальні цілі; власноруч переробляємо на молочні продукти: сири, масло, домашній сир; шукаємо альтернативні ринки збуту — місцеві магазини, соціальні мережі, сільські та районні базари тощо», — кажуть учасники проекту.

Фермери зазначають, мова йдеться не про заробітки, а про елементарні потреби: забезпечення корів кормами, обробка землі та посів, сплата кредитів. Також додають: моляться і за закінчення війни, і за збереження поголів’я, адже в таких умовах тримати корів збитково, а щоб виростити корову потрібно 2 роки.

Проект «Сімейні молочні ферми» до війни розвивав мережу сімейних молочних ферм по всій Україні та займався виробництвом молока. Станом на 23 лютого 2022 року мережа ферм налічувала 164 фермерських господарства в 12 регіонах України. Сьогодні ж головне завдання проекту — зберегти хоча б 100 ферм та продовжити й надалі виробляти молоко та молокопродукти.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.